Minggu 25

Kandungan anda

Perut anda

Mata sudah terbentuk sepenuhnya Tulang bayi anda sekarang menjadi lebih keras dan tegap. Tangannya sudah boleh digunakan sepenuhnya, lengkap dengan kuku dan cap jari kecil. Bayi anda menggunakan tangan ini untuk mencari bahagian-bahagian tubuh yang berbeza - tetapi hanya dengan merasa, matanya tetap masih tertutup Paru-paru akan mula menghasilkan suatu bahan yang melapisi beg udara -. ini membolehkan ia mengembang menghindarkan ia dari terjatuh dan dan saling melekat waktu ia mengempis. p Sekarang matanya telah terbentuk sepenuhnya, dengan bulu mata untuk melindungi matanya setelah lahir nanti. Tetapi kelopak mata masih tertutup.

Anda

Trimester ketiga Selamat datang di trimester ketiga, rahim anda adalah sebesar saiz sebiji bola sepak kebangsaan dan bahagian atasnya sekitar pertengahan antara pusat dan tulang dada anda (tulang di mana tulang rusuk anda bersatu) Ini juga adalah minggu dimana wanita hamil mengalami kembali rasa keletihan, pening-pening dan rasa untuk ketandas.. Pada malam hari, anda mungkin terbangun disebabakan ualr-ular pada betis -  aduh.. kejang! Ini mungkin cara yang paling tidak menyenangkan untuk terbangun di malam hari. Urutkan perlahan-lahan untuk menghilangkan rasa kekejangan.

Gatal seluruh badan

Hampir 20% daripada semua wanita mengandung mengalami kegatalan, biasanya pada minggu-minggu terakhir sebelum kelahiran Walau bagaimana pun, ia juga boleh berlaku pada bila-bila masa Penggunaan krim pelembap dapat membantu mengurangkan rasa kegatalan ini Baca lagi di sini < kulit wanita mengandung>

Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…