Ahli yang dihormati, sehubungan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), semua penghantaran permintaan sampel percubaan akan ditangguhkan sehingga tempoh PKP berakhir. Begitu juga dengan penebusan Point Shop untuk Sabah & Sarawak, penghantaran akan disambung semula selepas PKP. Bagi kawasan-kawasan lain, terdapat kelewatan penghantaran barang penebusan kerana kekurangan tenaga kerja dalam perkhidmatan kurier buat masa kini.

Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com Terima kasih atas kerjasaman anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

close

Berapa lamakah proses bersalin

Semua orang ingin tahu berapa lama proses bersalin akan berlaku. Jawapannya ialah mungkin sekitar 20 jam. Tetapi boleh menjadi lebih pendek. Atau lebih panjang.

Semua orang bertanya-tanya berapa lama proses bersalin akan berlaku Jawapannya ialah: dalam banyak kes, ianya berlaku lebih lama dari yang anda harapkan Sukar untuk dijangkakan Hakikatnya adalah bahawa tiada siapa yang tahu berapa lama sebenarnya satu-satu proses bersalin itu akan berlaku Untuk ibu yang pertama kali bersalin, ia biasanya memerlukan masa antara sembilan dan 15 jam untuk pangkal rahim membesar sepenuhnya (10 sm) Lima sentimeter yang pertama mengambil masa yang terpanjang Anda boleh mengagak dua jam untuk setiap sentimeter bagi lima sentimeter pertama jika anda bersalin buat pertama kalinya Bagi kali kedua atau ketiga anda bersalin ia mungkin lebih pendek kerana badan anda pernah melakukannya sebelum ini Meneran dan kelahiran Setelah pangkal rahim mengembang, tahap berikutnya adalah meneran dan melahirkan Tahap ini biasanya memakan masa dua hingga tiga jam, tetapi ia sangat bergantung pada individu Lambat atau cepat proses bersalin juga kadang-kala dipengaruhi oleh faktor keturunan Tanyakan dengan bakal datuk dan nenek bayi untuk kepastian Ia mungkin memberikan anda sedikit petunjuk mengenai apa yang mungkin akan berlaku
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…