Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com.

Terima kasih atas kerjasama anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

< Bulan 42
close
<

Bulan 42

Anak anda

Bayi anda

Kawan-kawan Anak kecil berusia tiga tahun-usia tidaklah terlalu mementingkan diri sendiri seperti anak kecil dua tahun, dan mereka boleh bermain bersama dengan baik. Pada usia ini anak anda bahkan mungkin mampu menyelesaikan konflik dengan rakan-rakan mereka, selama anda memberikan masa yang cukup Apabila anak-anak mulai bermain bersama, mereka belajar dasar-dasar persahabatan. Anda akan mendapati mereka lebih suka bermain dengan beberapa teman lebih dari yang lain. Beberapa dari teman-teman sepermainan mereka, benar-benar pada ‘gelombang’ yang sama, dan ini membuatkan waktu bermain lebih menyeronokkan. Mereka memahami satu sama lain dengan sempurna. Ini boleh menjadi penemuan yang benar-benar gempak! Sebagai ibubapa, mungkin ada saat dan ketikanya anda tidak mengerti pilihan anak dalam memilih rakan sama sekali. Tapi bukankah mereka yang bermain bukan anda?  

Anda

Anda

Menolak untuk mendengar! Kadang-kadang terasa seperti anda ingin menhantuk kepala anda ke dinding. Anda berkata, "Datang sini sekarang" 10.000 kali, tetapi anak anda tidak respon. Jadi anda berdiri di situ dengan rasa kecewa dan stres mula naik. Ada beberapa alasan mengapa anak anda memilih untuk tidak mendengar, mereka mungkin tidak benar-benar akan melakukannya walaupun untuk anda. Mungkin mereka berfikir bahawa anda terlalu banyak bercakap dan memutuskan untuk menyekat bunyi suara anda. Dan sememangnya benar, bahawa kita ibubapa banyak bercakap. Sepanjang hari, kita terus menginginkan sesuatu dan ingin ianya dilakukan sekarang - SEKARANG, bukan kemudian Tapi dengan tidak mendengar mungkin juga cara anak anda mengelakkan konflik .. Dan juga mungkin cukup menghibur untuk menguji had kesabaran kedua-dua ibubapanya. Dan ada juga anak-anak yang begitu terfokus pada apa yang mereka lakukan sehinggakan mereka benar-benar tidak mendengar anda - mereka hanya menumpukan perhatian begitu dalam. Cuba tips ini:         Beri perhatian kepada anak anda ketika mereka sedang bercakap. Bolehkah anda meletakkan tangan anda di hati anda dan mengatakan anda tidak pernah menyekat keluar suara anak anda?         Beritahu mereka satu perkara pada satu masa         Buat hubungan yang sebenar. Jangan menjerit dari dalam bilik. Sukar bagi mereka untuk mendengar anda jika anda tidak berfiri di hadapan mereka dan memandang mata mereka Berikan penghargaan bila andak kecil benar-benar mendengar apa yang anda cakapkan. Ianya sangat layak dipuji!

Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…