Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKPP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com

< Minggu 37
close
<

Minggu 37

Perut anda

Kandungan anda

Semakin besar dan bertambah besar Bayi anda sekarang mengumpulkan segala khasiat yang diperlukannya sewaktu kelahiran. Dia menghirup masuk air ketuban ke paru-parunya dan mengeluarkannnya kembali, berulang-ulang kali. Air yang terakhir dari proses ini di keluarkan sewaktu kelahiran nanti.

Anda

Anda

Masa untuk mengambil lebih banyak kabohidrat. Anda mungkin merasa kontraksi lebih kerap dan kuat, tidak perlu bimbang. Tapi sebagai peringatan: sekaranglah masanya untuk makan lebih banyak karbohidrat seperti pasta dan roti. Ketika proses bersalin bermula, anda akan mengambil sekitar 500 kalori setiap jam. Ianya bagaikan satu marathon untuk melahirkan, dan anda akan melakukannya dengan baik untuk mempersiapkan diri anda untuk itu. Banyakkan istirehat, makan dengan baik dan menyimpan karbohidrat agar anda dapat melaluinya dengan lebih baik.    

Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…