Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com.

Terima kasih atas kerjasama anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

< Bulan 4
close
<

Bulan 4

Anak anda

Bayi anda

Biarkan bayi dikedudukan meniarap sekali sekala Dari yang hanya mampu melihat hitam dan putih sehingga sekarang, bayi anda mula dapat melihat warna dan malah sudah mula mempunyai warna-warna yang mereka sukai! (Mereka lebih cenderung pada warna merah tua yang terang dari warna perang dan biru terang berbanding kelabu) Tubuh anak anda menjadi lebih dan bertambah stabil. Berbaring pada perut mereka untuk setiap hari memberi mereka ‘waktu meniarap’ adalah satu senaman yang baik. Ingat, bayi tidak sepatutnya tidur meniarap, tapi adalah bagus untuk memberikan mereka waktu meniarap ketika mereka sudah terjaga dan ibu atau ayah ada berdekatan mereka. Untuk mendapatkan mereka selesa dengan waktu meniarap, mulakan dengan waktu yang pendek ketika mereka ceria dan berbaringlah di samping mereka serta bercakap dan bermain supaya mereka tidak merasa bosan.  

Anda

Anda

Kenali lebih ramai ibubapa lain Perasaan yang amat indah apabila melihat bayi senyum tanda dia mengenali anda. Dan senyumnya bukan sahaja di wajah mereka, seluruh tubuh mereka yang terlibat, dengan kaki menggeliat, melambai-lambaikan tangan dan bernafas lebih cepat. Senyum seperti itu boleh menjadikan awan mendung menjadi sinar mentari, suara koir menjadi lagu rancak dan keletihan boleh bertahan sedikit lebih lama! Pernahkah anda bertemu dengan setiap ibubapa yang anda suka menghabiskan waktu bersama? Perkara ini dapat memberi perbezaan yang besar, apabila mempunyai beberapa teman di dalam ‘kapal’ yang sama, yang memahami keletihan dan kegembiraan anda ... Jika anda tidak menemukan sesiapa pun, semak di sini untuk sekumpulan ibubapa yang boleh anda mulakan perkenalan.

Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…