Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com.

Terima kasih atas kerjasama anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

< Bulan 3
close
<

Bulan 3

Anak anda

Bayi anda

Ini dia tangan saya! Ini berlaku ketika bayi mulai menyatukan sebab dan akibat. Sebagai contoh, jika saya menangis, seseorang akan datang dan memegang saya. Penemuan yang sangat bagus! Penglihatan mereka semakin baik dan bertambah baik. Sangat menyenangkan bagi mereka untuk melihat benda-benda bergerak kerana sekarang mereka dapat mengikutinya sedikit. Tapi yang paling menarik dari semua ini masih lagi wajah anda. Jelirkan lidah anda dan biarkan ia seketika - kemungkinan bayi anda akan meniru anda. Bayi yang lahir mengetahui cara untuk meniru, dan mereka mula dengan meniru anda. Begitulah cara mereka belajar banyak perkara dalam hidup.   Bayi anda juga suka mendengar suara anda, jadi bercakap dan bernyanyilah sebanyak mungkin (adakah anda masih ingat salah satu lagu-lagu lama dan lagu kanak-kanak?). Mungkin mereka telah menemui tangan mereka dan memandangnya dengan rasa terpesona. Ini adalah langkah pertama dalam mengenali di mana tubuh mereka berakhir dan dunia bermula.

Anda

Anda

Sekarang ini anda berdua adalah rakan karib Tiga bulan pertama kehidupan seorang bayi kadangkala disamakan dengan kehamilan yang dipanjangkan. Mereka masih belum cukup bersedia untuk menghadapi dunia dan ada banyak perkara untuk dipelajari pada waktu ini. Selama tiga bulan pertama, mereka tidak hanya terus membesar, tetapi mereka juga harus membiasakan diri dengan kehidupan di luar rahim. Dan itu adalah penyesuaian sukar yang mereka perlu lakukan. Tetapi banyak ibu bapa mendapati bahawa pada akhir bulan ketiga, sikecil mereka mula kelihatan lebih seperti seorang manusia, apabila rutin mula terbentuk dan banyak perkara menjadi lebih tenang. Ini mungkin adalah kerana anda lebih mengenali antara satu sama lain, dan anda berdua sudah menjadi sahabat karib. Hal ini membuat semuanya menjadi lebih mudah. Jadi lebih mudah, sehinggakan, sekitar pertengahan atau akhir bulan ini, anda mungkin merasa seperti ingin melangkah di luar pintu depan dan mungkin akan berjalan-jalan atau minum kopi dengan seorang rakan.

Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…