Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com.

Terima kasih atas kerjasama anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

close

Mengembangkan bahasa mereka

Ada dua cara utama anda boleh membantu anak anda mengembangkan bahasa. Salah satunya adalah dengan banyak membaca untuk mereka. Satu lagi adalah dengan bercakap dengan mereka.

Tidak diragukan lagi anak anda cuba perkataan-perkataan baru setiap saat Bahkan perkataan-perkataan kasar Mereka mendengar dan belajar dan menyerap kata-kata baru seperti span kecil Jika anda ingin membantu mereka mengembangkan bahasa lagi, banyakkan membaca kepada mereka segala macam buku, baik fiksyen dan bukan-fiksyen Berikut adalah beberapa cadangan lain: Satu hari dalam kehidupan anda Sebelum tidur, ceritakan kepada mereka apa yang berlaku sepanjang hari Kemahiran membuat turutan, meramal, menceritakan semula dan mengingati peristiwa-peristiwa, semuanya dikembangkan melalui kegiatan ini Apa, siapa dan bagaimana? Saling bergantian bertanyakan soalan Cuba untuk mengajukan soalan-soalan terbuka yang memerlukan lebih daripada satu jawapan ya atau tidak Keluarkan yang tidak betul Ini boleh dimainkan dalam beberapa cara Jika fokus pada pantun, anda boleh memberi anak anda tiga atau empat perkataan-perkataan di mana satu perkataan-perkataan tidak mengikut irama perkataan didalam pantun, seperti kucing, tikar dan anjing dan meminta mereka mengenalpasti yang satu berakhir dengan cara yang berbeza atau suara yang berbeza Anda juga boleh melakukan ini dengan perkataan-perkataan sama erti seperti bahagia, senang dan marah - mana yang bukan sama erti? Ini adalah cara yang baik untuk meningkatkan kosa katanya, dan menjelaskan perkataan-perkataan baru atau jarang digunakan
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…