Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com.

Terima kasih atas kerjasama anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

close

Belajar membaca

Kunci untuk belajar membaca mempunyai perkaitan yang rapat dengan sifat ingin tahu membaca. Anda boleh memupuk sifat ingin tahu dan minat untuk membaca dalam diri anak anda.

Kebanyakan ibu bapa ingin mengajar anak-anak mereka membaca kerana mereka tahu betapa seronoknya membaca, dan kerana membaca juga dapat membuka minda anak-anak mereka kepada sebuah dunia yang sangat luas Salah satu cara untuk menyemai minat membaca ini adalah dengan membaca kepada mereka sejak lahir ; membacalah kepada mereka selalu, dedahkan mereka kepada buku-buku, dan biarlah mereka nampak anda membaca Sekiranya mereka dapat melihat diri mereka sebagai pembaca, atau mendapati bahawa buku adalah sesuatu yang menarik, ini adalah permulaan yang baik Aktiviti dengan buku Cara paling mudah untuk membuat anak-anak anda teruja untuk membaca adalah dengan menunjukkan mereka bagaimana untuk menggunakan buku bagi melahirkan idea-idea yang menarik Lakonkan Lakonkan cerita-cerita kegemaran anda, tambahkan perbendaharaan kata yang sesuai dalam meningkatkan pemahaman dan minat anak anda Sekiranya anak anda mempunyai perbendaharaan kata yang bagus, mereka akan merasa lebih yakin untuk mengeja perkataan-perkataan yang belum pernah mereka baca Meniru gaya Sekiranya watak dalam buku membuat sesuatu seperti memasak dan sebagainya, tiru gayanya bersama-sama anak anda Ada lagi idea? Tambahkan cerita-cerita anda di sini!
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…