Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKPP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com

close

Waktu tidur bayi 6-8 bulan

Bayi anda semakin membesar dan boleh bertahan tanpa diberi makan untuk tempoh waktu yang agak lama. Ia akan memberi kesan terhadap waktu tidur mereka. Jika waktu tidur mereka tidak berubah, kami ada beberapa tips untuk anda.

Selalunya bayi anda akan tidur lebih lama di malam hari apabila dia semakin membesar Untuk umur bayi seperti ini, waktu tidur selama 10 hingga 12 jam pada waktu malam, dengan dua kali tidur di waktu siang adalah normal Anda boleh memberhentikan penyusuan badan di malam hari Apabila bayi semakin membesar, keinginan untuk makan di waktu malam menjadi kurang Setelah umurnya 6 bulan dan berat badannya bertambah seperti sepatutnya, menyusu badan di malam hari tidak lagi perlu, walaupun kadang-kadang anak anda memintanya Menyusu badan di waktu malam memberi keselesaan kepada bayi, asalkan anda masih mempunyai tenaga menyusukan mereka Sekiranya bayi anda telah mula makan makanan pejal, dan juga meminum susu formula, mungkin anak anda akan tidur lebih lama di waktu malam Apabila mencecah lapan bulan, anak anda tidak akan tidur nyenyak Pada masa ini, banyak perubahan berlaku pada diri anak anda sehingga menggangu waktu tidurnya Kehidupan anak-anak yang aktif di waktu ini menyebabkan mereka kurang tidur seperti yang sepatutnya! Menidurkan bayi di katil Jika bayi anda telah mengetahui bahawa makanan dan tidur tidak berkaitan, dan boleh tidur tanpa makan, anda akan dapat tidur lebih lama Oleh itu, bantu anak anda untuk tidur dengan mengurut belakang badan mereka, selesakan mereka dan sentiasa di sisi mereka Anda boleh mencubanya semampu yang boleh Tidak menjadi kesalahan sekiranya anda tertidur dahulu kerana juga berhak untuk berehat Bukan mudah untuk melakukannya Hanya kegigihan anda sahaja yang boleh membantu melaksanakan perkara ini Anda ada sebarang tips supaya anak anda boleh tidur lebih lama? Beritahu kami di sini! Ramai ibubapa memerlukannya Kongsikan di sini!
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…