Ahli yang dihormati, sehubungan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), semua penghantaran permintaan sampel percubaan akan ditangguhkan sehingga tempoh PKP berakhir. Begitu juga dengan penebusan Point Shop untuk Sabah & Sarawak, penghantaran akan disambung semula selepas PKP. Bagi kawasan-kawasan lain, terdapat kelewatan penghantaran barang penebusan kerana kekurangan tenaga kerja dalam perkhidmatan kurier buat masa kini.

Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com Terima kasih atas kerjasaman anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

close

Soalan-soalan penting apabila memilih prasekolah

Sudah tiba masanya untuk memilih prasekolah yang baik dan ianya adalah keputusan yang susah, tetapi amat penting untuk dibuat oleh kebanyakan ibubapa. Berikut merupakan beberapa soalan utama yang dapat membantu anda menentukan samada sesebuah prasekolah sesuai dengan anak dan keluarga anda.

Memilih prasekolah memerlukan keputusan yang amat penting Di sinilah anak anda akan meluangkan banyak masa mereka Anda tentunya mahukan anak anda berada dalam keadaan yang selamat, menggembirakan untuk anak anda bermain, serta dilindungi oleh staf-staf yang baik dan penyayang Apakah ciri-ciri prasekolah yang baik? Berikut adalah beberapa soalan yang berguna untuk dipertimbangkan apabila anda pergi melawat sesebuah prasekolah : • Berapa ramaikah staf yang membimbing kanak-kanak di situ? Lebih banyak lebih bagus • Berapa ramaikah staf yang berhenti kerja? Kadar penggantian staf yang lebih rendah menunjukkan bahawa staf-staf berasa gembira dengan keadaan di sana • Adakah staf-staf dilatih dalam pendidikan awal kanak-kanak; adakah mereka mempunyai kemahiran khusus • Bagaimanakah keadaan sekeliling di dalam dan luar prasekolah itu? • Adakah saya, sebagai ibubapa mempunyai sebarang pengaruh, dan bagaimana? Namun, yang paling penting, ikutlah kata hati anda : Bagaimanakah keadaan di sana? Bagaimanakah staf-staf di sana? Bagaimanakah mereka melayan anak anda? Tanggapan pertama adalah sangat penting Apakah soalan-soalan yang anda rasa penting untuk ditanya apabila memilih prasekolah? Senaraikan di sini! Untuk maklumat lebih lanjut apabila memilih prasekolah, dan apakah lagi pilihan dalam memilih pendidikan awal kanak-kanak, layarilah wwwteamupconz dan klik pada ‘kanak-kanak’, kemudian ‘pendidikan awal kanak-kanak’
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…