Ahli yang dihormati, sehubungan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), semua penghantaran permintaan sampel percubaan akan ditangguhkan sehingga tempoh PKP berakhir. Begitu juga dengan penebusan Point Shop untuk Sabah & Sarawak, penghantaran akan disambung semula selepas PKP. Bagi kawasan-kawasan lain, terdapat kelewatan penghantaran barang penebusan kerana kekurangan tenaga kerja dalam perkhidmatan kurier buat masa kini.

Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com Terima kasih atas kerjasaman anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

close

Membuat rutin didunia yang berubah

Kehidupan rutin kedengaran agak membosankan bagi kita orang dewasa, tetapi ianya adalah sebaliknya bagi kanak-kanak. Mereka suka perkara-perkara yang boleh dijangka, ianya membuat mereka rasa gembira dan selamat.

Waktu anda seorang kanak-kanak, dunia ini berubah secara konstan Apabila anak kecil anda meningkat besar dan menjadi lebih bijak, dia akan merasa had realiti kehidupan agak menggusarkan Penemuan dan ilmu baru berlaku setiap masa Itulah sebabnya kanak-kanak sukakan sesuatu yang mereka biasa dengannya, dan boleh dijangka Pada anda rutin kedengaran agak membosankan, tetapi ianya membuatkan kanak-kanak rasa selamat Mereka suka perseketiran yang mereka kenal dan mempunyai rasa yang mereka ada kawalan terhadapnya Mandi petang adalah petanda penghujung hari siang dan akan akan tiba masanya untuk tidur Membasuh tangan dan memakai bib bermaksud waktu untuk makan Dan ada banyak perkara-perkara kecil yang boleh anda buat untuk membuatkan hari lebih dalam jangkaan, seperti berjalan-jalan setiap petang, atau membaca buku diatas kerusi yang sama sebelum membawa anak anda masuk tidur Apabila anak anda sudah besar sedikit, anda boleh memulakan rutin berkaitan dengan aktiviti-aktiviti seharianMisalnya, anda boleh menyuruh mereka kemaskan permainan selepas selesai bermain di penghujung hari, atau gantungkan kot mereka dan basuh tangan mereka selepas balik dari pra-sekolah Rutin membuahkan rasa selamat Yang jelas, rutin tidak sepatutnya mengambil alih seluruh hidup anda Tetapi rutin sering bertukar menjadi tabiat yang baik yang membuatkan anak anda rasa gembira dan puas Adalah mudah untuk anak anda memberi kerjasama dan rajin membantu apabila mereka tahu apa yang berlaku Ini akan memberikan rasa tenang kepada kedua-dua anak yang masih kecil atau yang lebih besar Apa pandangan anda tentang rutin-rutin? Kongsikan pandangan anda disini
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…