Ahli yang dihormati, sehubungan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), semua penghantaran permintaan sampel percubaan akan ditangguhkan sehingga tempoh PKP berakhir. Begitu juga dengan penebusan Point Shop untuk Sabah & Sarawak, penghantaran akan disambung semula selepas PKP. Bagi kawasan-kawasan lain, terdapat kelewatan penghantaran barang penebusan kerana kekurangan tenaga kerja dalam perkhidmatan kurier buat masa kini.

Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com Terima kasih atas kerjasaman anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

close

Memasak

Anda perlu lebih berhati-hati didalam dapur sewaktu memasak untuk bayi atau kanak-kanak kecil, memandangkan mereka lebih sensitif kepada perkara seperti bakteria yang boleh membuatkan mereka sakit perut.

Beberapa tip semasa memasak untuk bayi dan kanak-kanak kecil: • Menggunakan bahan-bahan mentah berkualiti yang bebas dari bahan pengawet, meningkatkan kualiti makanan yang dimasak sendiri dirumah • Beri perhatian kepada kebersihan Jika anda memasak dengan gabungan daging dan sayur-sayuran atau bahan-bahan yang sudah dimasak dan bahn-bahan mentah, gunakan papan pemotong yang berasingan dan jangan guna semula alatan tanpa membasuh semula didalam air panas yang bersabun dahulu • Jika anda menyimpan makanan yang telah dimasak, sejukkannya dengan cepat, contohnya dengan menggunakan air sejuk, untuk mengurangkan risiko bacteria • Selalu simpan makanan didalam peti beku atau peti sejuk Bakteria membiak pada suhu bilik • Nyah beku makanan di dalam peti sejuk • Panaskan semula makanan yang disimpan sepenuhnya dengan mengacau dari semasa kesemasa • Jangan simpan makanan yang bersisa Hidangkan jumlah yang kecil pada satu masa jadi kuranglah yang perlu dibuang Jika anda tiada banyak masa atau tenaga untuk memasak, makanan bayi dalam bekas kaca adalah satu alternatif yang mudah Cuma bukakan tutupnya dan panaskannya Ianya ringkas, dan satu alternatif memasak yang mudah
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…