Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com.

Terima kasih atas kerjasama anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

close

Kepentingan pencuci mulut

Anda boleh mengambil pencuci mulut asalkan ia menyihatkan. Buah-buahan dan beri adalah pencuci mulut yang baik, tetapi coklat dan aiskrim tidak digalakkan!

Menyukai makanan yang manis adalah sesuatu yang tidak digalakkan Memperkenalkan anak anda dengan gula-gula, kek dan aiskrim adalah perkara terakhir yang perlu dilakukan Mungkin ia agak ketinggalan, tetapi makanan yang manis adalah sesuatu yang tidak perlu Kismis melekat di celah gigi Apabila tiba masa untuk snek, berikan anak anda biskut tawar, ataupun hirisan timun, epal ataupun buah-buahan yang lain Kismis adalah snek yang popular, tetapi ia mudah melekat di celah-celah gigi anak anda dan ia juga agak manis Pencuci mulut adalah digalakkan Pencuci mulut sangat digalakkan selepas makan tengahari dan juga malam Tetapi pencuci mulut ini bukanlah aiskrim, puding coklat atau pie Pes buah-buahan atau salad buah-buahan boleh diperkenalkan selain daripada sedap dan mengandungi vitamin yang diperlukan oleh anak anda Vitamin C membantu anak anda menyerap zat besi dengan mudah Buah-buahan juga sedap dicampurkan ke dalam bubur nasi Pilihlah pes buah-buahan yang tidak manis dan simpan jem untuk pencuci mulut Meminum air dengan makanan pejal Air adalah minuman yang perlu sewaktu makan, dan ia adalah penghilang dahaga yang utama Anda boleh memperkenalkan air kepada anak anda sekitar usianya 7 bulan selain daripada susu ibu dan susu formula Lebih lama anda tunggu untuk memperkenalkan anak anda dengan makanan manis, lebih baik diet anak anda, dan juga baik untuk menjaga giginya Sekiranya anda ingin memperkenalkan makanan dan minuman yang manis kepada anak anda, pastikan ia hanyalah untuk acara atau waktu tertentu sahaja
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…