Harap maklum penghantaran permohonan sampel dan hadiah tebusan dari Point Shop akan mengalami sedikit kelewatan disebabkan situati PKP. Kami mohon maaf atas segala kesulitan dan kami akan memastikan perkhidmatan terbaik diberikan kepada anda. Untuk pertanyaan lanjut, sila email kami di my.drypersbabyclub@vinda.com.

Terima kasih atas kerjasama anda dalam memahami perkara ini dan harap anda semua Stay Safe & Stay Home.

close

Bermain adalah pekerjaan yang penting

Bermain tidak hanya menyeronokkan - ia penting bagi anak anda. Bahkan, bermain dengan bebas adalah lebih baik daripada apa pun yang mereka boleh lakukan.

Bermain sangat penting Selain menyeronokkankan, ia kerja penting bagi seorang kanak-kanak Hal ini mungkin kedengaran seperti berlebihan, tapi sebenarnya melalui bermainlah kanak-kanak lebih mengenal diri dan dunia di sekeliling mereka Yang paling baik adalah ketika anak anda dapat bermain dengan bebas Sebagai ibubapa, anda kadang-kadang mungkin merasa anda perlu membawa anak anda ke lebih banyak kegiatan, mengatur lebih banyak hal untuk dilakukan, dan memberikan bimbingan di sana-sini Tapi sebenarnya ia adalah sebaliknya Bermain dengan bebas, adalah lebih baik Berikut adalah beberapa manfaat bermain: • Bermain membolehkan anak anda mengambil peranan dan menjadi pemimpin Mereka akhirnya boleh membuat keputusan • Bermain mengajar anak-anak tentang konteks, sebab dan akibat Mereka boleh mengeksplorasi dan bertemu sejumlah besar hal-hal seperti bagaimana segala sesuatu bekerja, hubungan, nilai-nilai, kebiasaan dan etika • Bermain membangun rasa percaya diri • Bermain mengembangkan kemahiran sosial • Bermain membantu anak-anak mengekspresikan dan memahami perasaan mereka seperti gembira, marah dan takut, dan memahami bagaimana perasaan mereka mempengaruhi orang lain • Bermain membantu perkembangan bahasa • Bermain merangsang kreativiti dan imaginasi • Bermain membantu mengembangkan kemahiran motor asas dan lanjutan Pentingnya bermain bebas tidak boleh ditekankan dengan lebih lagi Ini adalah pekerjaan yang paling penting di dunia - dan yang paling menyeronokkan
Berlaku kesilapan, sila cuba lagi nanti.
Muat naik…